myrer.eu

Alt du ønsker å vite om å spille volleyball

Volleyballutstyr

10608248476_4b7e74e916_b

Volleyball krever ikke like store investeringer i utstyr som andre idrettsgrener. En god ball, et nett og gode joggesko er som regel det som skal til avhengig av om man spiller på hobbybasis eller om man ønsker å spille på høyere nivå.

For å starte med det første først, så er ballen av særdeles stor betydning. Det er viktig å ha en god ball av høy kvalitet. Den skal være laget av naturlig eller syntetisk skinn med en luftfylt gummiblære innvendig. Fargene varierer og er ikke av den største betydning. Ballens omkrets derimot er særdeles viktig. Den skal være 65-67 cm med en vekt på 260-280 gram. Luftrykket i ballen skal ligge på mellom 0.300 – 0.32 g kg/cm². Husk å kjøpe tilhørende ballpumpe.

Nettet skal dele banen i to like halvdeler med tre meters frontsone og seks meters baksone. For kvinner er netthøyden 2,24 meter, og for menn 2,43 meter.

I motsetning til i strandvolleyball der man ofte spiller barbent, er gode joggesko er en god investering for innendørs volleyball, uansett om du spiller for moro skyld eller på høyere nivå. At føtter og ankler får den riktige støtten er viktig da en sportsskade lett kan oppstå som følge av dårlig skotøy. Det som er viktig å se etter når du skal kjøpe joggesko er trekkraft, demping og stabilitet i sålen, samt pusteevne i overdelen. Det finnes mange gode merker på markedet, og i en sportsbutikk vil kyndig personell gi deg den veiledningen du trenger.

I tillegg bør du investere i enkelt beskyttelsesutstyr i form av knee pads (knebeskyttere) og høye strømper. Dette sikkerhetsutstyret er mest for å beskytte mot brannsår i kontakt med gulvet når du skal dukke etter baller. Dette enkle utstyret er helt nødvendig for fri utfoldelse i ballspillet.

Ellers finnes et stort utvalg i ortopediske støttestrømper for ankler, knær og armer dersom du skulle ha behov for dette under ballspillet. Volleyballagets trener har alltid et førstehjelpsskrin tilgjengelig dersom uhellet skulle være ute. Dette inneholder gjerne sportstape, kompresjonsbind og isposer. En slik førstehjelpspakke kan man selvfølgelig gå til innkjøp av selv for å ha lett tilgjengelig ved behov. Isposene er praktiske geleposer som legges i fryseren. De holder seg myke, og kan formes rundt det skadede området.

Bekledningen for en volleyballspiller bør være så komfortabel som mulig. Sportsforretningene har spesialklær beregnet på sportslige aktiviteter. Klærne bør være elastiske med stoff som puster og som gir best mulig bevegelighet.

Skal du være dommer i volleyball må man gjennomføre kurs for dette. Når du har blitt kvalifisert dommer er det en del ekstra utstyr som må kjøpes inn, som for eksempel dommerskjorte, dommerkort og fløyte. Boken “Spilleregler for volleyball” er obligatorisk i alle dommerkurs. Denne boken får du som deltaker på kurset, og du trenger derfor ikke å gå til spesiell anskaffelse av denne. Oppslagsverket er nødvendig for informasjon og veiledning i samsvar med regelverket.

For volleyballag er det gunstig å oppbevare eller transportere baller i ballnett eller i egnede vogner, men for den enkelte spiller er dette som regel unødvendig.


Privacy Policy