myrer.eu

Alt du ønsker å vite om å spille volleyball

Volleyball i London-OL 2012

Tradisjonen tro ble det også spilt volleyball i sommer-OL i London i 2012. Det ble spilt innendørsvolleyball for menn og kvinner, og de samme klassene gjaldt for sandvolleyball. I innendørsvolleyball var det kvalifisert 12 lag i begge kategorier, mens det var 24 lag kvalifisert i strandvolleyball.

Innendørs – herrelagene

I innendørsvolleyball for menn var de kvalifiserte lagene: Gruppe A, som bestod av Storbritannia, Italia, Polen, Argentina, Australia og Bulgaria, mens gruppe B bestod av Brasil, Russland, USA, Serbia, Tyskland og Tunisia. De to gruppene ble vunnet av henholdsvis Bulgaria og USA. Serbia, Tunisia, Storbritannia og Australia ble slått ut i gruppespillet, mens de øvrige gikk videre til sluttspillet. I finalen vant Russland 3-2 over Brasil, mens Italia tok tredjeplassen.

Innendørs – damelagene

Kvinnenes turnering gikk i det samme formatet. I gruppa A fant vi Storbritannia, Japan, Italia, Russland, Den Dominikanske Republikk og Algerie. I gruppe B var det USA, Brasil, Kina, Serbia, Tyrkia og Sør-Korea som møttes. Russland og USA vant sine grupper, mens Tyrkia, Storbritannia, Serbia og Algerie måtte reise hjem etter gruppespillet. I finalen vant Brasil 3-1 over USA, mens Japan slo sine sørkoreanske naboer 3-0 i bronsefinalen.

Strandvolleyball er en vidløftig affære

beach1Turneringene i strandvolleyball hadde dobbelt så mange lag, og var dermed noe mer omfattende. Her ble lagene delt inn i seks grupper på fire lag, hvor de to beste gikk videre til sluttspillet sammen med fire tredjeplasser. Dette er et format man kjenner igjen fra mange andre lagsporter, som fotball, håndball og basketball. Her deltok også Norge, med Terje Skarlund og Martin Spinnangr. De gjorde det godt, og gikk videre fra sin gruppe sammen med Ricardo og Cunha fra Brasil. I åttendedelsfinalen var det derimot slutt, etter et 2-0 tap mot Latvia. Latvierne hadde kommet på tredjeplass i sin gruppe, men klarte likevel overraskende nok å vinne bronsefinalen mot Nederland. Gullmedaljene gikk til Brink og Reckermann fra Tyskland, etter at de slo brasilianerne 2-1 i finalen.

På kvinnesiden foregikk turneringen i samme format, men uten norsk deltagelse. Brasil, Russland og USA stilte med to lag hver, så 24 lag ga ikke representasjon fra 24 land. Det mest eksotiske innslaget var et lag fra Mauritius. Det at noen land stilte flere lag førte til at USA vant både gull- og sølvmedalje etter en helamerikansk finale. Bronsemedaljen fikk et lag fra Brasil etter å ha slått Kina i bronsefinalen.

Oppsettet i volleyballturneringene i OL følger altså mønsteret fra andre lagidretter, så om man er glad i disse er det ingen grunn til ikke å følge volleyball også. Til sommeren er vi i gang igjen, med et OL holdt i Rio de Janeiro.


Privacy Policy