myrer.eu

Alt du ønsker å vite om å spille volleyball

Verdens beste volleyballspillere

volleyball-playerVolleyball er en av verdens største idretter med over en milliard utøvere. Til tross for at det er en lagidrett er det en rekke enkeltutøvere som har utmerket seg gjennom historien. Ifølge topendsports.com topper kubanske Regla Torres og Karch Kiraly fra USA listen over århundrets beste spillere, kåret av et panel av volleyballeksperter og stemmer fra tusenvis av fans. Blant verdens volleyballentusiaster er det imidlertid ikke full enighet, og det finnes mange spillere det er verd å merke seg.

Kubanske Mireya Luis spilte fletta av de fleste på 90-tallet, og blir av både fans og eksperter stadig trukket frem som den beste kvinnelige spilleren. Luis var best kjent for sine spektakulære hopp, men har også vunnet flere priser for spillteknikken sin. Kinesiske Lang Ping og Inna Ryskal kom på henholdsvis andre og tredjeplass i topendsports sin kåring. Nå for tiden er russiske Yekaterina Gamova manges favoritt.

Nettsiden Volleywood lister 50 mannlige volleyballspillere som er aktive per dags dato. Øverst på denne listen troner for tiden Mariusz Wlazly fra det polske volleylandslaget. Av andre mannlige volleyballstjerner nevnes ofte Ivan Zaytsev fra Italia og indiske Jimmy George. Sistnevnte gir visstnok Kiraly hard konkurranse om tittelen som tidenes beste spiller.


Privacy Policy