myrer.eu

Alt du ønsker å vite om å spille volleyball

Serve i volleyball

I volleyball er det noen grunnleggende ferdigheter man bør mestre. Blant annet angrep, blokking og serving. Det har etterhvert blitt utviklet en rekke konkrete teknikker i forhold til disse ferdighetene.

Innen serving er det seks typer som ofte brukes:

Underarmsserve: ballen serves ved at spilleren slår ballen under midjen, i stedet for å kaste den opp og slå den. Underarmsserve anses for å være enkel å motta og brukes dermed ikke så ofte i profesjonell volleyball.

Skyball: dette er en type underarmsserve som brukes ofte i sandvolleyball, hvor man med strak arm kaster ballen opp og slår den med motsatt arm. Ballen blir slått så høy at den kommer ned igjen i nesten en rett linje. Vind kan få ballen til å svinge frem og tilbake, noe som er en fordel da den er vanskeligere å motta.

Toppspinn: en type overarmsserve. Spilleren kaster ballen høyt og slår den så med et håndleddet, noe som gir ballen toppspinn, hvilket fører til at ballen faller raskere enn vanlig. Denne type spinn er ofte rettet mot et konkret punkt.

Flyt: dette er også gjort med overarm, hvor ballen blir truffet i et spinn slik at ballens retning blir uforutsigbar.

Hoppserve: en overarmsserve hvor ballen blir kastet høyt opp i luften og spilleren hopper slik at hun treffer ballen i toppspinn i det den er i luften.

Hoppflyt: ballen blir kastet høyt nok til at spilleren kan hoppe for å treffe på samme måte som i en flytserve. Denne måten å serve på får stadig flere tilhengere da den har en noe uforutsigbar retning.

Visse servetyper er oftere å se på lavere nivå, mens andre er oftere å se på høyere nivå da de anses som standard praksis innenfor profesjonell volleyball.


Privacy Policy