myrer.eu

Alt du ønsker å vite om å spille volleyball

Ballspill innendørs

3946075183_c3e5bf4073Innendørs ballspill er populært i Norge. En innendørs idrett er ikke avhengig av været, og kan utføres året rundt. Innenfor kategorien innendørs ballspill finnes mange varianter av spill. Noen krever fotarbeide, andre krever kun berøring med armer, med eller uten racket. Innendørs fotball er en populær idrett. Spillereglene er stort sett de samme som for vanlig fotball, men med enkelte spesifikke regler for innendørs spill. Går vi videre til de spillene som spilles med armene uten racket, er utvalget straks ganske stort. De vanligste sportsgrenene innenfor denne kategorien er basketball, håndball og volleyball. Alle disse spilles på innendørsbaner som er spesielt tilpasset sporten. Ballspill med racket omfatter tennis, bordtennis, badminton og paddel som de vanligste. Hvert av disse spillene har sine spesielt tilpassede racketer og baller.

Ballspillets historie går flere tusen år tilbake i tid. Det finnes historiske dokumenter som omhandler ballspill, alt fra inuittene på Grønland til Han-dynastiet i Kina. Fotballen slik vi kjenner den i dag ble utviklet av romerne og engelskmennene. Det var romerne som tok med seg ballspill til England. Historikere mener at romerne lærte ballspill da de okkuperte Dalmata i dagens Kroatia. Spillet her skal ha gått ut på å kaste en lærball til hverandre. Romerne videreutviklet spillet og tok også i bruk føttene for å spille ballen.

Basketball er en av verdens mest anerkjente ballspill som går ut på å kaste en ball oppi motstanderens nett som befinner seg 3 meter over bakken. Sporten kan spilles både inne og ute, men turneringer spilles alltid innendørs. To lag på fem spillere hver kjemper om å få ballen i motstanders kurv mens motstander prøver å forhindre dette. Kurven er 46 cm i diameter og henger som sagt tre meter over banen, så her kreves det stor mestring av ballen. Spillerne har sine faste plasser i en strukturordning med offensiv og defensiv inndeling. Spillerne er ofte veldig høye da dette er en strategisk fordel, men alle kan spille uansett høyde.

Håndball er en innendørs lagidrett som er veldig populær i Norge. Banen har de samme målene som ved innebandy, 40×20 meter, med midtlinje og et mål i hver kortende. Her er det også om å gjøre å kaste ballen i motstanderens mål, samt å forhindre at motstanderen gjør det samme mot ditt lag. I denne sporten brukes kun hendene i ballvekslingen. To lag spiller mot hverandre med 7 spillere hver, hvorav seks er utespillere og en fungerer som målvakt. Hvert sett består av to omganger på 30 minutter. Vinneren er den som har samlet flest mål ved spillets slutt.

Man tenker kanskje ikke på bordtennis som en stor sport, men det er faktisk den nest største individuelle grenen i verden med 202 klubber og forbund, og omlag 300 millioner spillere. VM i bordtennis regnes for å være en av verdens største sportsbegivenheter. Under sommer-OL i 1988 ble bordtennis en olympisk sport. Denne racketsporten spilles som regel innendørs av to eller fire spillere, singel eller dobbel. Spillet foregår over et bordtennisbord med et nett på midten. Her er det om å gjøre å slå ballen over nettet uten at denne skal treffe din side av bordflaten. Bordtennis spilles i 5 eller 7 sett til 11 poeng. For å vinne må du vinne med to poeng i hvert sett.


Privacy Policy